This is a past event. Registration is closed. View more events from AmCham China

Event Details

AmCham China is pleased to invite you to join this year's China Business Conference, which is co-organized with the U.S. Chamber of Commerce. The China Business Conference is one of the leading conferences in the United States dedicated to economic, political, and regulatory developments affecting American business in China.

It also provides business executives with unparalleled networking opportunities on China, including with the leadership of the American Chamber of Commerce in China and the American Chamber of Commerce in Shanghai, senior U.S. policymakers, thought leaders, and other executives managing business with China.

Date and Time: Tuesday, May 1, 2018 8:30 AM - Wednesday, May 2, 2018 2:00 PM

Speakers Confirmed:
  • Ambassador Robert Lighthizer, United States Trade Representative
  • Tom Donohue, President and CEO, U.S. Chamber of Commerce
  • Myron Brilliant, Executive Vice President and Head of International Affairs, U.S. Chamber of Commerce
  • Ambassador Charlene Barshefsky, Chair, International Trade, Investment and Market Access Practice Group, WilmerHale; Former United States Trade Representative
  • Ambassador Max Baucus, Former U.S. Ambassador to China
  • Mike Brown, Presidential Innovation Fellow; Former CEO, Symantec
  • Pat Burke, President and CEO, HSBC North America Holdings, Inc.
  • Simon Baptist, Global Chief Economist, Economist Intelligence Unit
  • Jude Blanchette, China Practice Lead, Crumpton Group
  • Tom Donilon, Chairman, BlackRock Investment Institute; Senior of Counsel, O'Melveny & Myers; Former National Security Advisor of the United States
  • William Foster, Vice President, Sovereign Risk Group, Moody's
  • Stephen Hadley, Partner, RiceHadleyGates; Former National Security Advisor of the United States
  • Mats Harborn, President of the EU Chamber of Commerce in China
  • Chris Johnson, Freeman Chair in China Studies, CSIS
  • Arthur Kroeber, Managing Director, Gavekal Dragonomics
  • Roberta Lipson, CEO and President, Chindex International Inc.
  • Jim McGregor, Chairman, APCO Worldwide for Greater China
  • Leland Miller, CEO, China Beige Book International
  • Paul Mozur, Reporter, The New York Times
  • Anne Stevenson-Yang, Co-Founder, J Capital Research
  • Lingling Wei, Reporter, The Wall Street Journal
  • Ambassador Peter Wittig, German Ambassador to the United States
  • Victor Yuan, Chairman, Dataway Horizon; Co-Founder, Pegasus
  • William Zarit, Chairman, American Chamber of Commerce in China

Sponsorship Opportunities Available

Chairman: $20,000
  • 1 seat at the head table: two lunches and keynote dinner
  • 1 full table with branding: two lunches and keynote dinner
  • 8 tickets to the 9th China Business Conference
  • Prominent branding in print and multimedia

President: $15,000
  • 1/2 table with branding: two lunches and keynote dinner
  • 4 tickets to the 9th China Business Conference
  • Branding in print and multimedia

Executive: $10,000
  • 2 tickets to the 9th China Business Conference (preferred seating at meals)
  • Branding in print and multimedia

If you are interested in sponsorship opportunities, please contact Michael Stewart at mstewart@amchamchina.org.

Please check out the CBC website for more detailed information.

Note: Please complete your registration on the U.S. Chamber of Commerce website.

Agenda

8 AM

30 mins

Registration and Continental Breakfast

8:30 AM

15 mins

Opening Remarks

8:45 AM

90 mins

China’s Alternative Economic Model: Will the State Take China to Commanding Heights?

10:15 AM

75 mins

Getting into Your Business: The Party’s Role in the Chinese Economy

11:30 AM

60 mins

Views from On the Ground: AmCham / EU Business Climate Surveys

12:30 PM

75 mins

Luncheon and Keynote

2 PM

60 mins

China’s Health and Demographics: Implications for Business

3:30 PM

60 mins

Innovation with Chinese Characteristics: How Chinese Companies Are Transforming the Global Playing Field

4:45 PM

60 mins

The Future of Chinese Overseas Foreign Direct Investment

5:45 PM

45 mins

Reception

6:30 PM

8:30 PM

Dinner and Keynote

8:30 AM

30 mins

Continental Breakfast

9 AM

75 mins

Trump’s China Strategy: Results-Oriented Reset or Dead End?

10:15 AM

60 mins

The Changing Landscape of U.S.-China Relations: National Security as a Driver of Economic and Commercial Frictions

11:15 AM

15 mins

Coffee Break

11:30 AM

60 mins

A Shared Approach to Addressing the China Challenge?

12:30 PM

2 PM

Luncheon and Keynote
Menu